Kakkuharjoituksia......

784719.jpg

Tämä kakkuleivos on tehty samalla muotilla kuin alempi versio.
Päälle kokeilin vaahtokarkkimassaa.
Koska nämä ovat vain kokeiluversioita, en vatkannut kermaa väliin, vaan laitoin mansikka hilloa. Ensimmäisellä yrittämällä päällys ei tarttunut kiinni reunaan, jäi pahasti lörpöttämään.
Laitoin reunaan ohuen kerroksen mansikkahilloa, johan tarttui.......
Päällä on vaahtokarkkimassasta tehtyjä kukkia ja lehtiä, jotka on värjätty tomuväreillä.
Kukat on tehty niin, että tein 13mm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä pursottimella rinkuloita. Ohensin rinkulan yhtä reunaa ja nipistin sen kohti keskustaa. Kukkaan voi laittaa 5-6 terälehteä.
Minulla on kuva tekovaiheesta, mutta se on kameran kortilla ja kone ei suostu sitä avaamaan:((

784720.jpg



Heti alkuun pahoittelen kuvien onnetonta laatua...
Meidän parempi kamera on reissussa, mutta onneksi löytyi joku kuvan ottoväline, että saan tallenettua harjoituksia... En vaan oikein hallitse tämän vehkeen käyttöä ja valaistusolosuhteet ovat vähän huonot, mutta asia selvinnee.......

Halusin kokeilla pienimuotoisen "kerroskakun" tekemistä. Ehkä tämä enemmän menee leivoksesta???

783952.jpg

Paistoin kääretorttupohjan. Leikkasin siitä 3 pohjaa, joiden halkaisija on 11,5 cm ja 2 pohjaa halkaisijaltaan n. 6 cm.

783955.jpg

Kostutin pohjia vähän ja laitoin mansikkahilloa väliin. En jaksanut vatkata kermaa, kun tämä on vaan koekappale ja nähtäväksi jää tuleeko edes syötyä...... Meillä on syöjät reissussa:)

783958.jpg

Päällä on marsipaania. Reunus on tehty valmiilla muotilla marsipaanista. Kukat ovat vaahtokarkkimassaa. Värjäsin reunan ja kukat Rosan värisellä pastavärillä, joka ei ollut mielestäni roosa. Kun otin väriä lautaselle, se oli tosi tummaa (melkein mustaa) violetin sävyä. Laimensin sitä reilusti valkoisella ja tällaista siitä tuli. En tiedä, millaista pitäisi olla....
Kyllä marsipaanilla päällystäminen on hankalaa ja etenkin alareunan saaminen siistiksi vaatii harjoittelua vielä tosi paljon:)
Yritin ensin päällystää vaahtokarkkimassalla, mutta kun en ollut laittanut kermaa päälle niin eihän se tarttunut pintaan millään... piti vaihtaa marsipaaniin ja sekin otti huonosti kiinni....
Tässä hyvä esimerkki miten ei kannata tehdä:)